Overigen technieken

Moxa-therapie
Moxa is de korte naam voor moxibustie. Bij deze techniek wordt door het gebruik van bijvoetkruid (artemisia vulgaris ) het lichaam en/of specifieke punten verwarmd. Er wordt direct warmte/energie toegevoegd.

De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Met name bij ernstige vermoeidheid, blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan Moxa een heilzame werking hebben.

Een andere belangrijke toepassing van Moxa is bij stuitligging tijdens de zwangerschap. Voorwaarde is dat uw verloskundige of gynaecoloog heeft geconstateerd dat uw kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald. In de praktijk blijkt dat dit het meest succesvol is tussen de 35ste en 38ste zwangerschapsweek.

Cupping
Bij deze techniek worden glazen kopjes op de huid geplaatst, waarna deze vacuüm getrokken worden door de lucht eruit te zuigen of de lucht in de kopjes te verwarmen. Hierdoor ontstaat een massage die u kunt zien als een soort bindweefsel massage. Na de behandeling kunt u wel paarse/blauwe plekken krijgen waar de kopjes gezeten hebben. Dit is na enkele dagen weer verdwenen en kan geen kwaad.

Cupping wordt vaak gebruikt om ziektes als griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Ook wordt cupping gebruikt bij pijn aan de nek, schouders, rug en andere spieren.

Guasha-therapie
Guasha is een therapie waarbij met een gepolijste jadesteen over de met olie ingesmeerde huid geschraapt wordt. Hierbij kunnen strepen ontstaan op de huid, variërend van lichtroze tot blauwzwart. Deze strepen verdwijnen na 2-4 dagen. Dit zijn onderhuidse bloeduitstortingen. Hoewel het er pijnlijk uitziet, is het niet pijnlijk. Er wordt vrijwel direct verlichting van de klachten ervaren.

Guasha wordt bij uiteenlopende klachten toegepast, zoals bijvoorbeeld bij fibromyalgie, stijfheid, pijn aan spieren en pezen, hoofdpijn en spijsverteringsklachten. Maar ook tal van andere klachten kunnen verholpen worden met guasha-therapie.

Chinese kruidengeneeskunde
Chinese kruidengeneeskunde wordt ook wel fytotherapie (behandeling met planten) genoemd. De traditionele Chinese geneeskunde past fytotherapie toe op basis van traditionele recepten die zijn bereid uit vele verschillende planten.

Ik werk met ondersteunende patentformules, een afgeleide van Chinese kruidengeneeskunde.