acupunctuur

Wie ben ik?

Wie ben ik?
Ik ben Helen Voerman Dijkstra, geboren in De Bilt, maar dankzij mijn grote liefde al jaren woonachtig in Menaldum. Samen hebben we twee Ierse Softcoated Wheaten terriërs, die onze onverdeelde aandacht, tijd en liefde eisen en ook krijgen.

Gediplomeerd therapeute
Sinds 2002 geef ik Shiatsu. Mijn kennis heb ik door studies en cursussen steeds vergroot. In 2008 ben ik begonnen met de studie Acupunctuur bij Qing-Bai, de Academie voor Chinese Geneeswijzen. Deze studie heb ik in 2013 succesvol afgerond. In 2014 heb ik daarnaast nog het diploma Westerse Medische Basiskennis gehaald. 

Aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen
Bij de beroepsverenigingen NVTCG Zhong, NVST en RBCZ, waarbij ik ben aangesloten, staat nascholing hoog in het vaandel. Hier ben ik dan ook continu mee bezig.
Omdat TCM (Traditional Chinese Medicine) zo breed en interessant is, wil ik mijn kennis ook steeds meer verbreden en verdiepen. Daarom volg ik diverse bij – en nascholingen die mijn interesse hebben, zoals een bijscholing over menopauzale klachten of over patentformules (afgeleide van kruidengeneeskunde)

Ik heb stage gelopen in China
Tijdens de opleiding bij Qing-Bai heb ik in 2011 stage gelopen in China, het land waar Acupunctuur is ontstaan. Tijdens deze stage ben ik helemaal verliefd geworden op het land en de mensen. Hier viel voor mij ook het (Chinese) kwartje: de theorie wordt hier duidelijk in de dagelijkse praktijk. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Acupunctuur is in China onderdeel van de reguliere medische behandeling. Acupunctuur wordt hier ook geïntegreerd in de ziekenhuizen toegepast.

Doelstelling en motto
Mijn doel is Shiatsu, Acupunctuur en mijn overige opgedane kennis te integreren en dit als alternatief te bieden voor gangbaar geaccepteerde therapieën. Uw gezondheid staat bij mij altijd voorop!

Het leuke is dat iedere dag en ieder mens weer anders is: geen dag is dus hetzelfde. Dat maakt dit werk voor mij ook zo leuk.

Mijn motto: Ik doe mijn best, uw lichaam doet de rest!